עבירות של אלימות ואיומים כנגד מפקדים בצבא

עבירות של אלימות ואיומים בצבא


חיילים, נגדים, אנשי קבע ומילואימניקים שחשודים בביצוע עבירות של אלימות ואיומים – בעיקר כלפי מפקדים (בין אם מפקדים ישירים ובין אם גבוהים מהם בדרגה שאינם מהווים מפקדים ישירים שלהם) יישפטו לרוב בבתי הדין הצבאיים – משום שמדובר בעבירה פלילית שביצעו חיילים – במסגרת שירותם או בגלל שירותם הצבאי.

 

איזה עבירות נחשבות כעבירות של אלימות ואיומים בצבא?

בין העבירות שנכללות בתוך כותרת עבירות אלו ניתן למצוא את עבירת אלימות כלפי מפקד (סעיף 60 לחוק השיפוט הצבאי), עבירה של אלימות כלפי ממלאי תפקיד (סעיף 61 לחוק השיפוט הצבאי), עבירה של איום ועלבונות כלפי מפקד (סעיף 62 לחוק השיפוט הצבאי) וכן עבירה של איום על ממלאי תפקיד (סעיף 63 לחוק השיפוט הצבאי).  

 

מהו אופי עבירות אלה?

מדובר בעבירות שהעונש בגינן הוא בין שנה לחמש שנים – תלוי באופי העבירות, ובעיקר אם האלימות ו/או האיומים בוצעו בזמן שהמפקד שירת כמפקדו של החייל או שמא מדובר במפקד שהוגדר כך רק בשל הדרגה הגבוהה שלו ו/או תפקיד מהותי מסוים שהוא משמש בו בעת ביצוע העבירה.

עבירות שהעונש עליהן הוא מעל שלוש שנים נחשבות כעבירות פשע – העבירות החמורות ביותר מבחינת החומרה המשפטית שלהן, ויש לכך כמובן השלכה גם בדרך שבה התביעה רואה את התיק.

באופן כללי, לפגיעה במי שנפגע רק בשל תפקיד שהוא ממלא (במקרה זה מפקד ו/או ממלא מקום של מפקד)  יש חומרה יתרה – המפקדים לא מבצעים את תפקידם בשל מניע אישי אל בשל התפקיד שלהם – ופגיעה בהם כמוה כפגיעה במשמעת הצבאית ופגיעה פרסונאלית בבעל תפקיד בכיר – ולכן מערכת המשפט עושה הכל על מנת למנוע עבירות שכאלו – ולהרתיע את מי ששוקלים לבצע מעשים שכאלו – על ידי קביעת עונשים חמורים.

 

חשיבות של ייצוג על ידי עורך דין הבקיא בעולם המשפט הצבאי

למעורבות של עורך דין בעל ניסיון עשיר, הבקיא בתחום של דיני צבא - ועם ניסיון של שנים רבות בייצוג וליווי חיילים יש כדי להשפיע פעמים רבות על התנהלות התיק, על היכולת של התביעה להוכיח את אשמתו של הנאשם, על תקופת המאסר שיהיה עליו לשבת באם יורשע וכן על ההשלכות על חייו עת ישוחרר.


למשרד עו"ד ליקול טמסוט ניסיון רב ועשיר בייצוג חיילים בהליכים צבאיים - החל משלב החקירה ולאורך כל שלבי ההליך הפלילי – משני צידי המתרס. עו"ד טמסוט ייצגה את המדינה מטעם הפרקליטות הצבאית בתיקים רבים - חמורים ומתוקשרים וכן ייצגה נאשמים רבים בעבירות דומות.

 

זומנתם לחקירה במצ"ח? שוקלים להגיש נגדכם כתב אישום? מוזמנים לפנות למשרדנו לקבלת ייעוץ מדויק וייצוג לאורך כל ההליך.









שווה קריאה:

מאת Likol Tamsut 11 במרץ 2025
איך עובדת שיטת הניקוד של משרד הרישוי
מאת Likol Tamsut 28 בינואר 2025
מהו פטור משירות מטעמי מצפון והאפשרות להשיג פטור כזה
מאת Likol Tamsut 6 בינואר 2025
מה זה מעצר ימים ואיך ניתן לצמצם אותו
מאת Likol Tamsut 12 בדצמבר 2024
מהו ייפוי כח מתמשך ולמי הוא חשוב?
מאת Likol Tamsut 20 בנובמבר 2024
העילות והאפשרויות לסגירת תיק פלילי
מאת Likol Tamsut 30 באוקטובר 2024
מיהו בלתי מורשה ומהי העבירה
מאת ליקול 29 בספטמבר 2024
מהו הסדר מותנה? מתי ואיך ניתן לחתום על הסדר מותנה?
מאת Likol Tamsut 4 בספטמבר 2024
כל העובדות על מעצר עד תום ההליכים
מאת Likol Tamsut 21 ביולי 2024
עבירה של זיוף גימלים בצה"ל-החומרה והענישה
מאת Likol Tamsut 11 ביולי 2024
מהו"ת = מרכז התמודדות ותמיכה
מאמרים נוספים
Share by: