שיטת הניקוד במשרד הרישוי

מספר נקודות אמצעי תיקון הודעה שתתקבל ממשרד הרישוי
12-22 נקודות קורס נהיגה (מונעת) – בסיסי הזמנה להדרכה לנהיגה נכונה (בסיסי)
24-34 נקודות קורס נהיגה (מונעת) – ייעודי ומתקדם הזמנה להדרכה לנהיגה נכונה (ייעודי)"
36 נקודות ומעלה פסילת רישיון הנהיגה לשלושה חודשים התליית רישיון הנהיגה
צבירת 72 נקודות או לחילופין, צבירה של 36 נקודות בפעם השנייה תוך פרק זמן של עד שש שנים • פסילת רישיון הנהיגה לתשעה חודשים. • ביצוע מבדקים במכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד) • דרישה למעבר בהצלחה של מבחן הנהיגה העיוני והמעשי (תיאוריה + טסט) פסילה מלהחזיק רישיון נהיגה




ואם לא עשיתי את אמצעי התיקון?

את אמצעי התיקון יש חובה לבצע תוך שישה (6) חודשים מיום שהגעת לכמות הנקודות. באם לא בוצע אמצעי התיקון – או שלא הסתיים בהצלחה (במקרה של דרישת מעבר מבחנים) – משרד הרישוי יכול להחליט על פסילת רישיון הנהיגה עד להשלמת אמצעי התיקון.

אם הגעתם ל- 36 או 72 נקודות ומשרד הרישוי אמור לפסול לכם את רישיון הנהיגה – אזי תקבלו בדואר הודעה על התליית רישיון הנהיגה לפרק הזמן הנדרש. בהודעה יופיע המועד האחרון שבו אתם צריכים להפקיד את רישיון הנהיגה שלכם. 

שימו לב שאתם מחויבים להפקיד את רישיון הנהיגה במשרד הרישוי!! אם לא תפקידו – התקופה לא תתחיל להיספר לכם גם אם בפועל לא נהגתם (ולעומת זאת – אם נהגתם ותיתפסו על ידי שוטר תואשמו בעבירה של נהיגה בזמן פסילה). 

נהג שהוטל עליו אמצעי תיקון בגין צבירת נקודות, רשאי להגיש בקשה למשרד הרישוי תוך 30 יום מיום שהגיעה אליו ההודעה על ביצוע אמצעי התיקון, ולציין בה כי הוא מעניין להשמיע את טענותיו ('שימוע'). 

במקרה שבו משרד הרישוי אכן יאפשר לנהג להשמיע את טענותיו אזי המועד לתחילת אמצעי התיקון יידחה עד לאחר החלטה בטיעונים. באם יוחלט שהנהג נדרש בביצוע אמצעי תיקון, משרד הרישוי יציין זאת במכתב חדש ואף יוסיף את המועד החדש בו יחול אמצעי התיקון.

מומלץ בהליך השימוע להיעזר בעו"ד אשר עוסק בתחום התעבורה ויידע לייצג אתכם ואת הבקשה שלכם בצורה הטובה ביותר למול משרד הרישוי. 

 

מתי הנקודות נכנסות לתוקף?

אם קיבלת דו"ח של קנס שיש איתו גם נקודות - מרגע ששילמת את הקנס הודאת בביצוע העבירה ולכן קיבלת גם את הנקודות. 

ראוי לציין כי תשלום דו"ח התנועה מהווה הודאה באשמה בעניין ביצוע העבירה וכל המיוחס לכך – והיא מובילה לקבלת הנקודות על שם בעל הדו"ח באופן מיידי – כלומר תשלום הדו"ח עשוי לגרור לחובת הנהג אמצעי תיקון מטעם משרד הרישוי, ללא כל קשר לסנקציה שהוטלה עליו בגין ביצוע העבירה.

ולכן, אם הדו"ח רשום על שם מי שאיננו הנהג בפועל– יש לדאוג להעביר את הדו"ח על השם של מי שנהג – לפני התשלום. בנוסף, לא ניתן לשלם את הקנס אבל להעביר את הנקודות על מישהו אחר, ואין משמעות למי שבפועל שילם את הקנס – הנקודות יגיעו על שמו של מי שהדו"ח רשום על שמו.

 

לכן, טרם תשלום דו"ח התנועה מומלץ להיוועץ עם עורך דין תעבורה המיומן בתחום. ייעוץ הולם עשוי לסייע לכם באמצעות איתור כשלים אשר עשויים להוביל לשינוי סעיף העבירה לסעיף שלא טומן בחובו נקודות חובה. 

 

לכמה זמן הנקודות תקפות?

נהג שלא הגיע ל-24 נקודות, אחרי שנתיים ממועד ביצוע העבירה האחרונה – הנקודות יימחקו לו. 

באם הגעת ל-24 נקודות אז הנקודות יימחקו אחרי ארבע (4) שנים מיום ביצוע העבירה האחרונה.

חשוב להבין בעניין הזה ששיטת הניקוד קובעת את פרק הזמן למחיקת הנקודות באופן אוטומטי. לכן, אם חויבת באמצעי תיקון ולא ביצעת אותו, הנקודות לא יימחקו עד אשר אמצי התיקון יושלם ללא קשר לזמן שחלף.

 

יש דרך למחוק נקודות בלי להמתין?

אפשרות נוספת למחיקת נקודות היא באמצעות הגשת בקשה להישפט לבית המשפט, במקרה של דו"ח עם נקודות. 

לא ניתן לפנות לבית המשפט על מנת לבקש לבטל את הנקודות בלבד. הנקודות אינן בתחום הסמכות של בית המשפט אלא הן נלוות לעבירה שבה הורשע – והן נקבעות על ידי משרד הרישוי בלבד. 

גם אם מחיקת נקודות נשמעת כמו פעולה פשוטה למדי - בפועל מדובר בהליך משפטי לכל דבר ועניין. 

לכן, מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בתחום התעבורה. עורך דין תעבורה מיומן יידע למצוא כשלים ולהמיר את האישום בעבירה עם ניקוד מופחת או ללא ניקוד כלל.

מומלץ להגיש בקשה להישפט לבית המשפט בפרק הזמן הניתן להגשת הבקשה כפי שהיא מצוינת בדו"ח - אחרת תידרש להגיש בקשה להארכת מועד להישפט ולנמק היטב את העיכוב.

 

לסיכום, חשוב לזכור כי קנס כספי אולי לא סימפטי לכיס, אך קבלת נקודות חובה כואבת יותר מכיוון שנהג עשוי למצוא עצמו ללא רישיון נהיגה לפרק זמן לא קצר.

לכן, במידה וקיבלתם דו"ח תנועה ואתם מעוניינים להתייעץ – מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו בהקדם האפשרי. 


שווה קריאה:

מאת Likol Tamsut 1 באפריל 2025
עבירות כנגד מפקדים בצבא והענישה עליהן
מאת Likol Tamsut 28 בינואר 2025
מהו פטור משירות מטעמי מצפון והאפשרות להשיג פטור כזה
מאת Likol Tamsut 6 בינואר 2025
מה זה מעצר ימים ואיך ניתן לצמצם אותו
מאת Likol Tamsut 12 בדצמבר 2024
מהו ייפוי כח מתמשך ולמי הוא חשוב?
מאת Likol Tamsut 20 בנובמבר 2024
העילות והאפשרויות לסגירת תיק פלילי
מאת Likol Tamsut 30 באוקטובר 2024
מיהו בלתי מורשה ומהי העבירה
מאת ליקול 29 בספטמבר 2024
מהו הסדר מותנה? מתי ואיך ניתן לחתום על הסדר מותנה?
מאת Likol Tamsut 4 בספטמבר 2024
כל העובדות על מעצר עד תום ההליכים
מאת Likol Tamsut 21 ביולי 2024
עבירה של זיוף גימלים בצה"ל-החומרה והענישה
מאת Likol Tamsut 11 ביולי 2024
מהו"ת = מרכז התמודדות ותמיכה
מאמרים נוספים
Share by: